"Ne aflam de la inceput in acesta industrie, iar acum ne aflam pe pozitia a cincea in piata. Am ratat intregul ciclu. De asemenea, am facut anumite schimbari in conducere la divizia de Windows Phone", a declarat directorul executiv al celui mai mare producator software in cadrul conferintei D8, organizata de publicatia All Things Digital.

Schimbarile in cadrul companiei au avut loc prin demiterea directorului de la divizia de divertisment si terminale, Robbie Bach, fara a avea un inlocuitor direct. Cand a fost intrebat de acest aspect, Ballmer a spus ca acesta a fost un angajat loial al companiei, care a vrut sa demisioneze si care, pana la urma, a facut-o.

Steve Ballmer (foto) nu a specificat care companii se afla inaintea sa, insa este probabil sa se refere la Apple, Research in Motion, Nokia si Google.

De asmenea, executivul Microsoft l-a contrazis pe directorul executiv al Apple, Steve Jobs, spunand ca in segmentul tabletelor cursa inca este deschisa.

Ballmer a declarat ca Windows va fi integrat intr-o noua serie de computere tableta, insa a respins afirmatia conform careia computerul se afla la final de era.

"Cred ca PC-urile vor continua sa evolueze in diferite forme. In anii ce vor urma vor fi oamenii ce vor folosi PC-urile intr-un numar din ce in ce mai mare, in functie de ceea ce vor dori utilizatorii sa faca cu terminalul in diferite momente. Vor fi consumatori care vor dori aspectul confortabil si familiar al Windows", a declarat Ballmer.

Directorul executiv Microsoft crede ca nu exista nicio diferenta fundamentala intre tableta iPad de la Apple si computerele cu sistem de operare Windows.

Intrebat daca considera iPad un PC, Ballmer a spus: "desigur ca este un PC". Singura mare diferenta intre noua tableta de la Apple si computerele Microsoft este ca iPad-ul poate face mai multe, a declarat Ballmer. El a afirmat ca orice terminal de pe care consumatorii pot trimite e-mailuri, pot naviga pe Internet si pot crea documente este un computer.