Producatorul taiwanez de telefoane mobile HTC a preluat o companie franceza ce produce soft-uri utilizate de producatorii si operatorii telecom, scrie BusinessWeek.

HTC nu a anuntat pretul platit pentru Abaxia, ale carui soft-uri sunt prezente in peste 25 milioane de telefoane si in 60 de modele diferite de telefoane.

Soft-ul Abaxia permite operatorilor sa ofere aplicatii si servicii specifice unei anumite piete. De asemenea, soft-ul este folosit de producatorii de telefoane pentru a dezvolta ecranul principal al terminalului.

Printre clientii Abaxia se numara Vodafone, Orange, Nokia, Motorola, Samsung si Sony Ericsson. HTC nu a precizat daca va continua sa ofere produsele Abaxia si rivalilor sai.

Desi HTC a pornit ca un contractor pentru producatorii de telefoane, compania taiwaneza a inceput sa lanseze din ce in ce mai multe telefoane sub propriul brand. In plus, alaturi de Android, si-a dezvoltat propria interfata pentru a se distinge de alte sisteme de operare. Tehnologia Abaxia ar putea contribui la aceste eforturi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Pinghioiu, Cegeka: Omul de vanzari NU trebuie sa se gandeasca la bonus