Pe piata informationala locala, SRB Software & Consulting a debutat cu oferirea de consultanta si dezvoltare SAP, primele proiecte fiind de implementare si dezvoltare a know-how-ului SAP in cadrul unor companii multinationale din zona de vest a tarii.

La inceputul anului 2010, compania a devenit partener QlikView, aplicatie de Business Intelligence ce poate fi utilizata in cadrul oricarui tip de companie.

"Am gasit o mare oportunitate cand am luat hotararea de infiintare a firmei din Romania. Desi anul 2009 a fost unul de mari incercari pentru compania noastra, am reusit sa obtinem proiecte importante cu firme mari de pe plan local", a declarat Florentin Csergezan (foto), directorul general al companiei timisorene.

Membra a SRB Group, firma a reusit, anul trecut, sa-si atinga obiectivele initiale in ceea ce priveste cifra de afaceri inregistrata si sa aiba afaceri de 650.000 euro.

"Principalul factor care a dus la obtinerea acestei cifre de afaceri a tinut de serviciile furnizate catre clientii locali si externi. Spre exemplu, prin utilizarea solutiilor SAP, scenariile de afaceri sunt bine reprezentate, iar timpul de lucru, costurile si riscul sunt reduse", a spus Csergezan, pentru Wall-Street.

Compania, care are in prezent 8 angajati, a inregistrat in 2009 un profit peste asteptari, de 260.000 euro. Printre planurile pe care le are SRB Software & Consulting in acest an se numara marirea portofoliului de clienti, prin obtinerea de contracte cu intreprinderi mici si mijlocii (IMM) si inregistrarea de profit.

Conform directorului general al firmei IT, piata de software locala, marcata de criza economica, este caracterizata de un scenariu care prevede implementari ERP cu cost redus.

"In ciuda implementarilor de solutii ERP cu cost redus, care marcheaza piata de software actuala, preconizez un ritm de crestere de 5-10% in 2010. Deja incepe sa se observe un dezghet pe acest segment."

In acest an, SRB Software & Consulting va investi in angajati, prin marirea numarului de salariati si pregatirea personalului. In plus, compania are cateva proiecte de implementare si oferire de suport pe piata locala si va participa, ca partener, in proiecte internationale.

SRB Software & Consulting este una din companiile de consultanta SAP din Romania. Spectrul de consultanta se extinde de la mySAP ERP si pana la produsele din cadrul mySAP Business Suite, anume Business Intelligence, Customer Relationship Management, Product Lifecycle Management, Supply Chain Management, Supplier Relationship Management, inclusiv tehnologia de baza SAP Netweaver.