Astfel, telefoanele iPhone 3GS de 16 GB, BlackBerry Curve 8520, BlackBerry Bold 9700, Sony Ericsson Xperia X10, HTC Desire, Samsung i5700 si LG GW 620 sunt la preturi mai mici impreuna cu abonamentele Orange care incep de la 8 euro pe luna si daca se activeaza optiunile My Smartphone sau BlackBerry.

De exemplu, iPhone 3GS de 16 GB este disponibil la 199 de euro (cu TVA inclus) la abonamentul Pantera 12 si cu optiunea My Smartphone pe doi ani, in timp ce impreuna cu abonamentul Pantera 26 poate fi achizitionat cu 99 de euro (TVA inclus).

Modelul BlackBerry Curve 8520 costa 19 euro (TVA inclus) cu abonamentul Delfin 20 si cu optiunea BlackBerry de 12 euro.

Pe de alta parte, operatorul de telefonie mobila a lansat Travel Data Daily Smart, o optiune dedicata utilizatorilor de smartphone-uri aflati in strainatate.

Aceasta ofera 10 MB la 5 euro (TVA inclus) pentru acces pe mobil la internet in Uniunea Europeana si in Elvetia.

Dupa consumarea traficului inclus, optiunea Travel Data Daily Smart se reactiveaza automat atunci cand se initiaza o noua conexiune de date.

Travel Data Daily Smart poate fi activata de catre clientii care utilizeaza deja una dintre optiunile sau pachetele dedicate smartphone-urilor (optiunile My Smartphone, BlackBerry de la 12 euro sau abonamentele iPhone, Pantera 26 , Pantera 45 si Pantera 80).

Orange Romania a inregistrat in primul trimestru al acestui an venituri de 237 de milioane de euro si a ajuns la 10,8 milioane de clienti.

Anul trecut, vanzarile de telefoane mobile au fost estimate la patru,cinci milioane de exemplare de catre retailerii de telefoane mobile si operatorii telecom, telefoanele inteligente insemnand circa 3,7% din totalul vanzarilor ca volum.

In ceea ce priveste valoarea pietei, in 2009 piata de telefoane mobile era estimata la 253 de milioane de euro, iar din aceasta vanzarile de telefoane inteligente au reprezentat circa 21,4%, adica in jur de 55 de milioane de euro, potrivit GFK Romania.