In primul semestru compania a obtinut afaceri de 100.000 de euro, dar relansarea site-ului si oferirea de carti si in limba romana va duce la o dublare a businessului in al doilea trimestru, potrivit lui Bogdan Colceriu, coordonatorul proiectului Okian.

Din aceasta luna, Okian.ro ofera pe langa cele peste un milion de titluri in engleza si 15.000 de titluri in limba romana.

Pe de alta parte, Prems Librexim, compania care detine Okian.ro, a investit 30.000 de euro in relansarea site-ului, astfel investitia totala de la lansarea librariei online in octombrie 2007 ajungand in prezent la 100.000 de euro.

”Cele mai comandate titluri sunt cele de business, de dezvoltare personala sau de fictiune. Foarte cerute sunt si cartile se specialitate, care se gasesc foarte greu. Primim foarte multe comenzi si de la institutii, care solicita carti de medicina, filosofie, arta sau istorie.

Oferim totodata carti “la cerere”, zona in care avem comenzi de titluri la care se ajunge foarte greu, pentru care pana si noi facem eforturi considerabile pentru a le obtine”, a mai afirmat Bogdan Colceriu.

Prems Librexim detine si doua librarii Okian, dintre care una la Brasov si una la Bucuresti, in care se gasesc atat carti in limba romana, cat si in limba engleza.

Compania a avut in 2008 o cifra de afaceri de 1,6 milioane de euro si un profit net de aproximativ 250.000 de euro, potrivit Ministerului de Finante.

Pearson Longman este unul dintre cei mai importanti editori britanici de carte educationala.