MCSI-OPISI finanteaza, prin fonduri structurale, implementarea proiectului Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC), in valoare totala de 51,9 milioane lei, denumit "Servicii on-line (de e-guvernare) oferite de ONRC pentru comunitatea de afaceri prin intermediul unui portal dedicat".
Contractul de finantare aferent a fost incheiat in data de 31 iulie 2009, iar proiectul are valoarea totala eligibila de 51,9 milioane lei, din care va fi acordata finantare nerambursabila in cuantum de 21,5 milioane lei.

Accesul cetatenilor, al mediului de afaceri si al administratiei publice la 34 servicii publice online prin intermediul unui portal dedicat, dintre care 24 servicii publice online vor fi nou create in cadrul proiectului este unul din scopurile proiectului.

In plus, "Servicii on-line (de e-guvernare) oferite de ONRC pentru comunitatea de afaceri prin intermediul unui portal dedicat" isi propune sa creasca numarul de utilizatori ai serviciilor publice online oferite de ONRC (se estimeaza un ritm anual de crestere de 5% a numarului de utilizatori in perioada ulterioara implementarii proiectului, atingandu-se un procent de 25% in al cincilea an de functionare), eficientizarea fluxului de informatii in relatiile cu institutiile avizatoare si cele guvernamentale cu care ONRC are incheiate protocoale de colaborare, astfel ca 16 institutii publice vor beneficia de reducerea timpului necesar obtinerii informatiilor din Registrul Comertului Central Computerizat, conform acordurilor inter-institutionale incheiate.

De asemenea, proiectul vizeaza cresterea gradului de instruire a personalului ONRC, in vederea utilizarii noii infrastructuri IT&C implementate, avandu-se in vedere pregatirea in acest sens a unui numar de 100 persoane, atat la nivel central cat si local, implementarea unui serviciu de plati online (e-payment) pentru gestionarea completa a serviciilor electronice comerciale oferite de ONRC, precum si implementarea unei infrastructuri IT&C moderne, care sa deserveasca in mod optim derularea activitatilor specifice, urmarindu-se dotarea cu infrastructura IT&C moderna a celor 43 de zone in care ONRC ofera servicii publice – se vor achizitiona 384 echipamente hardware IT si software aferent.

Mai mult, portalul de servicii online, rezultat al acestui proiect, va avea in vedere si posibilitatea interoperabilitatii cu sistemul juridic, urmand sa comunice in viitor datele referitoare la firmele care sunt in procedura de faliment, inregistrate in instante.

Proiectul urmeaza a se implementa in 24 de luni de la data semnarii contractului de finantare, in prezent acesta aflandu-se in stadiu avansat de implementare. ONRC, in calitate de beneficiar al finantarii, se afla in faza de executie a contractelor de achizitie publica incheiate pentru realizarea activitatilor specifice proiectului. Dupa implementare, cele 34 de servicii online vor fi integrate in platforma e-Romania.

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), prin Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale (OIPSI), sprijina – prin intermediul operatiunii 3.2.1 "Sustinerea implementarii de solutii e-guvernare si asigurarea conexiunii la broadband acolo unde este necesar", din cadrul Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" Axa prioritara 3 "TIC pentru sectoarele public si privat" – dezvoltarea serviciilor oferite de Oficiul National al Registrului Comertului.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri