Multi dintre cei care au reusit sa cumpere noile console Microsoft Xbox 360 s-au gandit la un mod prin care sa obtina bani.
Pentru a-si indepli scopul, au apelat la popularul eBay. Scopul jocului: obtinerea de profit. La doar 36 de ore dupa ce consola a fost pusa in vanzare, au existat zeci de castigatori.

O cautare dupa "Xbox 360" pe site-ul de licitatii online eBay, miercuri in jurul orei 1 p.m, a aratat aproape 31.000 de licitatii deschise si numarul crestea cu fiecare minut.

Un purtator de cuvant al eBay a declarat pentru Reuters ca pana la jumatatea zilei de miercuri aproape 7.700 de console Xbox 360 au fost vandute la un pret mediu de 786$.

Desi este greu sa faci o comparatie deoarece consolele de jocuri sunt deseori insotite de jocuri si accesorii in plus, totusi, se pare ca vanzatorii castiga cel putin cateva sute de dolari pentru fiecare sistem.
De exemplu, o pagina pe care sunt postate aproximativ 50 de console Xbox 360 in "pachet premium" au pretul de pornire de 399$. Acestea sunt vandute insa intre 700 si 900$. Modelul de baza de 299$ se vinde intre 500 si 715$.

Licitatiile nu a fost insa la fel de multe pe site-ul Yahoo, unde au fost incheiate doar aproximativ 300 de licitatii. Unele console s-au vandut aici sub pretul de distributie.

Cele mai multe postari promiteau livrare imediata si uneori chiar gratuita.

Marii distribuitori precum Best Buy si Target, au si-au epuizat stocurile inca din prima zi.

In ciuda crizei si a cererii puternice din partea jucatorilor dornici sa plateasca bani buni pentru ultima tehnologie, unii vanzatori de pare, insa, ca au cerut prea mult. Multe dintre cele 31.000 de licitatii deschise nu au avut succes, probabil din cauza suprapretului.
O consola premium Xbox 360 a fost postata cu un pret de deschidere de 1.200$ si un pret "Buy it Now" de 2.500$. Licitatia a expirat miercuri fara a atrage nici o oferta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri