Liquid Machines este specializata in protejarea datelor, avand 12 patente emise si in curs de inregistrare pentru criptarea documentelor si securitate de continut. Achizitia va extinde portofoliul Check Point in materie de securitate a datelor.

Strategia Check Point in ceea ce priveste securitatea datelor se concentreaza pe securizarea acestora in timpul ciclului lor de utilizare. Tehnologia Liquid Machines va fi parte a viitoarei suite de produse Check Point si va permite un sharing securizat de documente.

Check Point si Liquid Machines au obtinut aprobarile cerute de guvernul american, astfel incat inchiderea tranzactiei este o simpla formalitate.

“Este o extindere perfecta a portofoliului nostru de solutii de securizare a datelor”, a declarat Gil Shwed, presedinte, fondator si CEO Check Point Software Technologies.

Liquid Machines este o companie fondata in 2001 cu sediul in SUA, Waltham, Massachusetts si este lider de piata in domeniul Enterprise Rights Management. Printre clientii ei se numara companii din domeniul financiar, utilitati publice, industrii, incluse in clasamentul Fortune 100.