Cele doua tranzactii, care urmeaza sa se finalizeze in urmatoarea perioada, au avut valori modeste, a adaugat seful DCS, companie cu afaceri de aproximativ 30 de milioane de euro anul trecut.

„In prezent consolidarile se fac la preturi de doua, trei ori mai mici decat acum trei ani”, a explicat Malacapol, adaugand ca cele doua achizitii au fost in zona centrala si de sud a Romaniei, in care si opereaza compania.

Managerul a adaugat ca in prezent sunt foarte multe companii de vanzare, iar consolidarile din prezent si din anii urmatori vor face ca piata de telecomunicatii sa se stabilizeze in aproximativ patru, cinci ani.

Totodata, Malacopol a afirmat ca fondul de investitii AIG nu va iesi foarte curand din compania de telecomunicatii, deoarece in 2007, atunci cand a investit in DCS piata era in crestere, iar fondul isi doreste un exit profitabil.

Compania DCS a fost infiintata in 2005, iar din portofoliul acesteia fac parte brandurile AKTA, care se adreseaza consumatorilor individuali si Dial Telecom pe segmentul corporate.

AKTA furnizeaza servicii de telefonie, internet si televiziune prin cablu si satelit, in timp ce Dial Telecom ofera telefonie fixa, internet si solutii de date si colocare servere, dar doar la nivelul Bucurestiului.