“A fost cel mai mare numar de comenzi pe care Apple le-a primit intr-o singura zi si a fost mult mai mare decat am anticipat, ce a dus la intreruperi ale sistemului de comenzi”, a anuntat Apple intr-un comunicat de presa.

Analistii sunt de parere ca Apple ramane un jucator important in industria smartphone-urilor, in pofida competitiei provenite din partea unor producatori ca Motorola si HTC.

Analistii mai spun ca Apple vrea sa mentina acelasi avantaj net in fata rivalilor pe care l-a avut si in trecut. Portofoliul de telefoane Android, care a crescut semnificativ in ultimul an, este principala provocare pentru Apple.

“Este adevarat ca, pe termen lung, cota de piata a Android o va depasi pe cea a Apple. Cand vinzi un terminal catre un segment redus de consumatori nu esti la fel de puternic ca atunci cand vinzi telefoane de la mai multi producatori prin mai multi operatori telecom”, declara Charles Golvin, analist Forrester Research.

Anuntul legat de vanzari a determinat mai multi experti sa estimeze ca Apple ar putea depasi recordul de vanzari ale versiunilor anterioare de iPhone.

Gene Munster, analist Piper Jaffray, a declarat ca in doar trei zile Apple a reusit sa vanda un milion de telefoane 3GS. De asemenea, Munster a mai spus ca vanzarile totale de modele iPhone din actualul trimestru ar putea ajunge la 9,5 milioane unitati.