Astfel, utilizatorii Cosmote, atat cei abonati, cat si de cartela, vor beneficia de tarifele “Roaming Avantaj” de 0,46 euro pe minut (cu TVA) pentru apelurile initiate si de 0,18 euro pe minut (cu TVA) pentru apelurile primite in tarile din Uniunea Europeana.

Pentru a controla costurile, traficul de date va fi suspendat la atingerea pragului de 25 MB (echivalentul a 59,5 euro, cu TVA), daca utilizatorii nu au anuntat in prealabil ca nu doresc sa opteze pentru aceasta restrictie.

Pe de alta parte, clientii beneficiaza de extraoptiunea Roaming Traveler, prin intermediul careia pot folosi minutele nationale si internationale incluse in abonament pentru a vorbi atunci cand sunt in afara tarii.

Totodata, de la 1 iulie, primirea de mesaje in casuta vocala atunci cand utilizatorii se afla in roaming intr-o tara UE va fi inlocuita cu primirea unui SMS gratuit cu numarul de telefon al apelantului.

Operatorul a introdus si Cambodgia printre tarile in care ofera servicii roaming, iar astfel abonatii Cosmote pot utiliza aceste servicii in 163 de tari, prin 366 de retele partenere, in timp ce utilizatorii de cartela pot comunica in 156 de tari, prin intermediul a 269 de retele partenere.

Cosmote a inregistrat in primul trimestru al acestui an afaceri de 114,8 milioane de euro, in crestere cu 13,3% fata de ianuarie-martie 2009, cand compania avea afaceri de 101,3 milioane de euro, potrivit raportului financiar al OTE, grupul grec care detine Cosmote si Romtelecom.

La finalul lui martie, Cosmote avea la 7,2 milioane de utilizatori, dintre care 1,5 milioane abonati.