Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale va lansa pana la sfarsitul acestui an urmatoarele licitatii, a treia, a patra si a cincea, din cadrul strategiei eRomania, care isi propune interconectarea si informatizarea tuturor institutiilor publice, a declarat Toma Cimpeanu.
"Serviciile care vor fi achizitionate prin aceste viitoare trei licitatii sunt: centralizarea tuturor taxelor si impozitelor pentru persoanele fizice si juridice, solutii pentru managementul circuitelor de avizare din cadrul institutiilor publice, harta traseelor din administratie (de exemplu, pentru a obtine autorizatie de constructie, cererea este preluata automat de sistem si rutata automat catre institutiile responsabile), seif-ul electronic al cetateanului (unde se vor primi rezolutiile din partea administratiei, semnate electronic deci opozabile), dar si proiectul «44 de formulare intr-unul singur» (firmele nu vor mai depune lunar 44 de declaratii, ci numai una electronica)", a declarat seful acestui proiect, Toma Cimpeanu.

In cadrul eRomania, doua licitatii au fost atribuite pana acum. Prima este in valoare de aproximativ 10 milioane euro, fara TVA, castigata de consortiul format din firmele Sysware, Totalsoft, Provision, Star Storage, Softwin si Teamnet. Cea de-a doua are o valoare apropiata si a fost castigata de Omnilogic.

Lucrarile la cea de-a doua etapa nu au fost demarate inca. Directorul general al Omnilogic, Gabriel Marin, spune ca se va apuca de lucru abia dupa semnarea contractului, eveniment estimat a avea loc in aceasta saptamana, noteaza NewsIn.

Strategia eRomania vizeaza interconectarea sistemelor administratiei pentru a oferi servicii electronice operationale pentru toti cetatenii si companiile. eRomania isi propune sa "mute" ghiseul in ecranul calculatorului. eRomania inseamna trei intercatiuni dintre cetateni/companii si administratie: informare, depunerea de cereri si ridicarea de documente si plata taxelor si impozitelor.

Costurile pentru eRomania sunt estimate la 500 milioane euro. Potrivit reprezentantilor Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), care administreaza acest proiect, sursele de finantare vor fi din fonduri europene (400 milioane euro) si credite-furnizori sau parteneriate public-private (100 milioane euro).

eRomania este o strategie aprobata de Guvernul Romaniei, care isi propune interconectarea si informatizarea completa a tuturor institutiilor publice, astfel incat accesul cetateanului si a mediului privat la serviciile publice sa fie direct si nelimitat. Prin eRomania se vor operationaliza 300 de servicii electronice pana la sfarsitul lui 2011. Pana in prezent, prin Organismul Intermediar al MCSI, s-au atras peste 600 milioane lei (150 milioane euro) fonduri europene pentru implementarea unui numar de 168 de servicii publice electronice finalizate in 2010 si 2011.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri