Microsoft va lansa in cursul verii acestui an o noua versiune a celui mai utilizat software de navigare pe Internet, Internet Explorer, care va contine elemente suplimentare de securitate, a declarat presedintele companiei, Bill Gates, citat de Reuters.

"Am decis sa cream o noua versiune a Internet Explorer, denumita IE 7", a aratat Bill Gates, in cadrul unei conferinte din San Francisco.

Potrivit analistilor, lansarea unei versiuni mai sigure a Internet Explorer, utilizat de peste 90 la suta dintre calculatoarele personale din lume, va ajuta Microsoft in competitia tot mai stransa cu alti producatori de software de navigare pe Internet, precum recent creatul Firefox.

El a adaugat ca IE 7 va fi mai bine protejat impotriva virusilor, a spionajului electronic si a mesajelor-capcana, care invita utilizatorii sa completeze formulare cu informatiile personale, sub pretextul actualizarii bazei de date a unor institutii.

Microsoft incearca, de peste trei ani, sa sporeasca siguranta programelor sale de operare, tinte frecvente ale hackerilor, si a achizitionat recent companii din domeniul securitatii IT, determinand speculatii legate de lansarea unei aplicatii antivirus proprii.

Compania aloca programelor de cercetare si dezvoltare din domeniul securitatii peste o treime din bugetul sau anual de sase miliarde de dolari.
Incepand cu luna trecuta, Microsoft ofera o versiune preliminara a unui program de securitate care previne spionajul electronic - spyware, o modalitate prin care pot fi inregistrate in mod ilegal informatiile tastate de utilizatorul unui calculator personal.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si