Conducerea grupului de telecomunicatii France Télécom, care detine si Orange Romania, cel mai mare mare operator telecom pe piata locala, a aprobat cererea de preluare a cotidianului francez Le Monde si a site-ului acestuia, a declarat un purtator de cuvant al companiei, scrie ziarul economic american The Wall Street Journal.

Consiliul director a hotarat in acest week-end, cu o larga majoritate, sa faca o oferta de preluare ce va fi depusa astazi, a adaugat oficialul France Télécom, fara a oferi alte detalii.

Vanzarea pachetului majoritar de actiuni al Le Monde vine in contextul in care conducerea Le Monde SA, compania de publishing a ziarului, trebuie sa plateasca datorii de 100 de milioane de euro. Totodata, aceasta posibila tranzactie va incheia o perioada de aproape 60 de ani in care ziarul a fost detinut de jurnalisti.

Pentru a deveni actionarul majoritar al Le Monde SA, France Télécom a format un consortiu cu grupul SFA PAR, care detine, printre altele, saptamanalul de stanga Le Nouvel Observateur.

Grupul de telecomunicatii, detinut partial de statul francez, este gata sa ofere intre 50 si 60 de milioane de euro, a declarat Stéphane Richard, directorul general al France Telecom.

Operatorul telecom este interesat mai ales de site-ul LeMonde.fr, acesta fiind cel mai profitabil segment din businessul companiei.

Site-ul, care ar putea fi complementar celui al France Télécom, este controlat in proportie de 66% de compania Le Monde si 34% de grupul media Lagardère SCA.

Achizitia Le Monde SA ar fi o decizie strategica foarte importanta pentru France Télécom, avand in vedere ca grupul isi doreste ca in trei ani sa ajunga un furnizor important de continut atat pentru televiziune, cat si pentru internet. Compania telecom investeste anual in jur de 400 de milioane de euro in continut.

Cu toate ca Stéphane Richard a declarat ca France Télécom nu va deveni niciodata un grup de presa, Le Monde si LeMonde.fr ar putea ajuta grupul sa se dezvolte ca agregator de stiri.

“Nu avem nicio intentie sa cream continut editorial”, a mai spus seful France Télécom.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si