Compania de echipamente electronice japoneza Toshiba a lansat primul laptop cu doua ecrane tactile, intrand astfel pe segmentul producatorilor de cititoare de carti digitale, printre principalii sai competitori numarandu-se Apple (prin iPad) si Amazon (prin Kindle), scrie presa internationala.
Laptopul Libretto W100 va fi lansat in august in Japonia si ruleaza pe sistemul de operare Windows, potrivit cotidianului american The Wall-Street Journal.

De asemenea, produsul va fi disponibil in editie limitata incepand cu trimestrul al treilea din acest an in unele tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Libretto W100 are doua ecrane tactile, iar cand este tinut in pozitie verticala, pentru a fi folosit ca dispozitiv pentru citire electronica, arata precum o carte deschisa.

Pretul de retail al laptopului va fi de circa 120.000 de yeni (1.320 de dolari) in Japonia, comparativ cu 489 de dolari in cazul Kindle ori de 499 de dolari in cazul celui mai ieftin model de iPad.

Toshiba este al patrulea producator de notebookuri la nivel mondial dupa HP, Acer and Dell, iar conducerea companiei isi doreste sa vanda 25 de milioane de unitati in anul fiscal care se incheie in martie 2011.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
IT SMART Distribution, crestere de 26% in 2018