Aproximativ 15% dintre romani sunt foarte interesati de noutatile din tehnologie si stiinta, la jumatate fata de media celor 27 tari ale Uniunii Europene, arata un studiu Eurobarometru, realizat la inceputul anului in 32 de tari europene si la care au raspuns peste 31.000 de persoane.
Pe de alta parte, in jur de 37% dintre respondentii romani nu sunt deloc interesati de aceste domenii, in timp ce la nivel european media este de 20%.

Totodata, aproximativ 43% dintre romani sunt oarecum interesati de tehnologie si stiinta, media UE fiind de 49%.

In ceea ce priveste nivelul de informare al romanilor despre cele doua domenii, aproximativ 58% dintre romani considera ca sunt foarte putin informati, media statelor Uniunii Europene fiind de 38%.

In acelasi timp, 31% dintre romani cred ca primesc partial informatiile despre tehnologie si stiinta pe care si le doresc, pe cand doar 4% dintre respondenti cred ca stirile din cele doua domenii ii informeaza foarte bine.

La nivel european, media este de 50% in privinta celor care considera ca sunt partial informati si de 11% in cazul celor care cred ca sunt foarte bine informati.

Studiul arata si ca 27% dintre romani considera ca nu este important sa afle noutatile din domeniul tehnologiei si al tehnicii, in timp ce media europeana este de 33%.

Sondajul Eurobarometru a fost efectuat in 32 de tari europene (statele UE si Islanda, Croatia, Norvegia, Elvetia si Turcia) prin interviuri directe pentru care au raspuns 31.243 de persoane intre 29 ianuarie si 25 februarie 2010.

In Romania sondajul a fost realizat pe 1.060 de persoane, iar la nivelul celor 27 de tari UE cu 26.671 de respondenti.

Vezi mai multe detalii din studiul realizat de Eurobarometru in Romania si la nivelul Europei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri