iPad a reusit sa depaseasca asteptarile analistilor inca din prima luna, cand a vandut un milion de unitati, iar depasirea cotei de trei milioane de unitati subliniaza ca acest ritm se va mentine.

“Utilizatorii se indragostesc de iPad dupa ce acesta a patruns in viata lor. Lucram pentru a oferi acest produs magic oamenilor din intreaga lume”, a declarat Steve Jobs, directorul executiv Apple.

Anuntul Apple vine dupa ce competitorii iPad-ului, Kindle de la Amazon si Nook de la Barnes & Noble au redus pretul cititoarelor sub 200 dolari.

Desi pretul iPad-ului este mai mare decat cel al competitorilor (499 dolari), acest lucru nu-I impiedica pe consumatori sa cumpere unul dintre cele mai ravnite terminale IT ale momentului, e de parere Richard Doherty, analist Envisioneering Group.

Analistul mai spune ca la aceasta rata se asteapta ca vanzarile de iPad sa depaseasca estimarea de cinci milioane de unitati pentru acest an si ar putea ajunge la opt milioane de unitati. In prezent iPad este vandut in Canada, SUA, Japonia, Australia, Italia, Franta si Germania.