Astfel, cu ajutorul aplicatiei "SAP 2010 Football Experience", poti afla cine este golgheterul momentului, care echipa a dat cele mai multe goluri si care a incasat cele mai multe, poti obtine statistici pe cornere, ofsaiduri, interceptii, suturi pe poarta sau pe spatiul portii, suturi aparate, faulturi, lovituri libere si multe altele. De exemplu, pana pe data de 22 iunie 2010, cele mai multe cornere, 34, s-au inregistrat in meciul Grecia – Coreea de Sud.

Aplicatia de Business Intelligence dezvoltata a SAP a demonstrat ca, in primele doua meciuri din grupe, spaniolii au dat intre ei 1.328 de pase. Urmatoarele echipe cu joc de pase sunt (dupa primele doua meciuri din grupe), Olanda - cu 1.209 pase, Brazilia - cu 1.190 si Germania, cu 1.177 de pase.

"In afara de editiile la care si Romania a participat, am privit Campionatul Mondial de Fotbal ca pe un fapt divers, insa aceasta aplicatie m-a facut sa incep sa studiez fenomenul fotbal. Acest software de business explica jocul echipelor in teren, tacticile implementate de antrenori si rezultatele meciurilor", a declarat Valentin Tomsa, directorul general al SAP Romania.

Un alt modul al aplicatiei permite estimarea rezultatelor meciurilor, astfel incat sa aveti in permanenta la indemana atat rezultatele, cat si clasamentul in grupa, cu golaveraj, "adevar" si punct acumulate.

SAP Romania s-a infiintat in 2002, activitatea sa fiind concentrata pe vanzari si marketing precum si pe dezvoltarea versiunilor localizate ale solutiilor SAP. Compania avea o cota din piata locala de 22,7% in 2008 (conform IDC) si peste 300 de clienti in Romania.