In jur de 36% dintre internautii romani cred cu tarie ca cei care nu folosesc internetul la cumparaturi pierd sansa de a achizitiona anumite produse si servicii la preturi mai bune. Media este peste cea europeana, de 31%, arata un studiu realizat in 2008 de Eurobarometru.

Pe de alta parte, cei care folosesc cel mai mult internetul la cumparaturi sunt irlandezii, 49% dintre acestia crezand ca este o pierdere sa nu folosesti mediul online cand faci o achizitie, cetatenii Marii Britanii (48%) si cei ai Suediei (45%).

Totodata, 19% dintre respondentii romani cred partial ca mediul online ii ajuta sa faca cumparaturi la preturi mai bune, in timp ce 11% considera ca internetul nu le este de foarte mare folos la cumparaturi.

La polul opus, in jur de 14% dintre participantii la studiu nu sunt deloc de acord cu faptul ca internetul le-ar putea fi de ajutor atunci cand fac o achizitie.

In ceea ce priveste media europeana, in jur de 34% dintre respondenti cred ca informarea si achizitiile online ii ajuta sa faca cumparaturi mai bune, in timp ce 14% dintre internautii europeni care au participat la studiu cred ca internetul nu este foarte util atunci cand vor sa-si cheltuiasca banii.

Pe de alta parte, 12% dintre europeni sunt convinsi ca mediul online nu ii ajuta la cumparaturi.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri