In cadrul unui interviu la televiziunea americana CNBC, Eric Schmidt, directorul executiv Google, a lansat noul telefon Motorola Droid X si a declarat ca gigantul online devine din ce in ce mai implicat in batalia pentru urmatoarele platforme mobile.

“Toata lumea va folosi telefonul mobil tot timpul. Totul se muta catre telefonul mobil si Google va participa la acest proces”, a declarat Schmidt.
“Vindem mai mult de 160.000 de terminale in fiecare zi. Efectul este fenomenal”, a declarat Schmidt.

In urma cu o luna, Schmidt a anuntat ca cel putin 65.000 de telefoane Android sunt vandute in fiecare zi, desi a avertizat atunci ca cifrele ar putea fi cu mult mai mari.

Android este al doilea cel mai bine vandut sistem de operare din Statele Unite, cu o cota de piata de 28%.

Pe prima pozitie se afla BlackBerry, cu o cota de 36%, in timp ce iPhone ocupa locul trei, cu 21%.

Android este prezent in mii de modele de smartphone-uri de la mai multi producatori si este oferit de mai multi operatori telecom, in timp ce iPhone se afla doar in terminalele produse de Apple si intr-o singura retea din piata.

Vanzarile de telefoane Android le-au depasit pe cele ale Apple, care a anuntat vanzari de 8,75 milioane iPhone-uri in ultimul trimestru.

Apple a vandut mai mult de 50 milioane de iPhone-uri de la lansarea din 2007. Deutsche Bank estimeaza ca Apple va vinde 44 milioane de iPhone-uri in acest an.