Intrucat in mai putin de trei ani ar trebui sa ajunga cel mai important furnizor de servicii de divertisment pe piata locala, Romtelecom lanseaza preturi mai mici la internet pentru a atrage noi clienti, dar simultan continua actiunile de restructurare a companiei. De altfel, economiile rezultate din diminuarea cheltuielilor in ultimii trei ani, care au implicat si micsorarea numarului de angajati, sunt si elementul pe care se bazeaza preturile mai mici lansate de operator in competitia cu RCS&RDS si UPC Romania.
Dupa ce la inceputul lui martie a venit cu o oferta de internet de mare viteza segmentata pe trei niveluri, acum compania a anuntat micsorarea tarifelor pentru pachetele denumite Clicknet Surf, Clicknet Play si Clicknet Power cu intre 17 si 29%.

Cele trei pachete ofera viteza intre 2 si 100 de Mbps si costa intre 2,9 euro si 5,9 euro pe luna, fara TVA, comparativ cu preturile anterioare cand acestea puteau ajunge la 8,1 euro, fara TVA.

Micsorarea tarifelor a devenit posibila ca urmare a deciziei Romtelecom de a prelua cheltuielile legate de furnizarea serviciilor care apareau in anumite zone. Astfel, in zonele in care infrastructura nu era atat de dezvoltata pentru a oferi internet in anumite conditii, clientii puteau plati mai mult decat utilizatorii din alte regiuni pentru aceeasi calitate a serviciilor din cauza cheltuielilor companiei pentru retea.

„Aceste tarife sunt de aproape 500 de ori mai mici fata de prima noastra oferta de internet, lansata in aprilie 2005, cand serviciul de descarcare cu pana la 2 Mpbs ajungea la 70 de euro pe luna”, a declarat Yorgos Ioannidis, directorul general al Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa si al doilea de internet pe piata locala, dupa RCS&RDS.

El a adaugat ca aceste reduceri de tarife au putut fi facute datorita economiilor companiei rezultate din diminuarea cheltuielilor in ultimii trei ani.

Pe de alta parte, spre deosebire de telefonie fixa ori televiziune, segmentul de internet este unul foarte important pentru operatori intrucat majoritatea jucatorilor se bazeaza ca cererea de date sa inregistreze o crestere semnificativa chiar si in criza, mai ales ca Romania are o rata de 13,1% in ceea ce priveste penetrarea internetului fix la 100 de locuitori fata de media europeana de 24% la finalul anului trecut, tara noastra aflandu-se pe penultimul loc in Europa in aceasta privinta.

Scaderile de tarife la Romtelecom vin in contextul in care operatorul continua actiunile de restructurare a companiei, in aceasta saptamana urmand sa plece cateva sute de angajati printr-un program de pensionare voluntara.

Oferta a fost lansata angajatilor aflati la varsta de pensionare, care au mai mult de zece ani in companie. In unele cazuri, in functie de vechimea in munca, acestia ar putea primii compensatii in cuantum dublu fata de cel prevazut in contractul colectiv de munca, adica sume care pot ajunge pana la 14.000 de euro net.

In prezent, operatorul are mai putin de 9.000 de angajati, in ultima jumatate de an, numarul salariatilor Romtelecom scazand cu peste 1.000 de persoane.

Iin ianuarie, in jur de 400 de persoane din departamentele de comutatie si electroalimentare au fost transferate catre compania Ericsson, pentru servicii de administrare a retelei, iar 600 de angajati au fost disponibilizati in luna mai.

“Continuam sa analizam fiecare departament al companiei. Din pacate, in viata reala, uneori poti face mai mult cu mai putini oameni”, a mai spus directorul Romtelecom in legatura cu planul de restructurare al companiei.

Ioannidis nu a precizat un target in ceea ce priveste numarul de angajati la care ar trebui sa ajunga operatorul pana la finalul anului.

Evolutia numarului de angajati ai Romtelecom
:


Sursa: Ministerul de Finante pentru anii dintre 1999 si 2006 si OTE, grupul grec care detine Romtelecom, pentru perioada dintre 2007 si martie 2010.

Noua oferta Romtelecom de internet broadband

Daca in martie Romtelecom oferea internet cu viteza de pana la 2Mbps (Clicknet Surf) la preturi care incepeau de la 2,9 euro si care in anumite zone, in functie de infrastructura disponibila, puteau ajunge la 4,1 euro pe luna (fara TVA), in prezent pretul este la nivel national de 2,9 euro pe luna, fara TVA.

Pe de alta parte, serviciul Clicknet Play, care asigura viteze de descarcare intre 4 si 50 Mbps, va costa 4,4 euro pe luna (fara TVA), in timp ce in oferta anterioara serviciul costa intre 4,4 euro si 6,1 euro, fara TVA.

Clicknet Power, serviciul care ofera internet intre 8 si 100 Mbps, va fi disponibil la 5,9 euro pe luna (fara TVA), pana acum acesta costand intre 9,9 si 8,1 euro, fara TVA.

Evolutia numarul de utilizatori de internet ai Romtelecom:


Sursa: OTE, grupul grec care detine Romtelecom

Romtelecom a inregistrat in primul trimestru al acestui an venituri de 194,8 milioane de euro si un profit operational de 59,3 milioane de euro.

Compania avea la finalul lui martie aproximativ 890.000 de utilizatori de televiziune, 830.000 de clienti de internet si 2,7 milioane de abonati de telefonie fixa.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri