iPhone 4, noul telefon lansat de Apple, are componente ce costa mai putin de 187,51 dolari, potrivit companiei de cercetare iSuppli.

Materialele si componentele pentru iPhone 4 includ un ecran LCD cu o diagonala de 3,5 inci pe care Apple il numeste “ecranul retina”. iSuppli anunta ca aceasta este cea mai scumpa componenta si costa 28,50 dolari si ar putea fi produs de LG Display.

Prin pastrarea pretului de productie redus, Apple reuseste sa isi mentina marjele de profit datorita celui mai bine vandut produs, care in ultimul trimestru a sporit vanzarile cu 40%.

“De-a lungul timpului, pretul pentru iPhone a oscilat intre 170 si 180 dolari, dat fiind ca Apple se adreseaza unui anumit nivel de buget al consumatorului”, a declarat Kevin Keller, analist iSuppli citat de BusinessWeek. iPhone 4 este vandut pentru 199 si 299 dolari.

Estimarea nu include si costurile pentru productie, transport, publicitate, dezvoltare software si licentiere. iPhone 4 foloseste un procesor A4 produs de Samsung Electronics si care costa 10,75 dolari.

O componenta noua in terminalul Apple este cipul giroscop construit pentru a detecta miscarile telefonului menit sa faca jocurile mai realiste. iSuppli sustine ca cipul produs de STMicroelectronics costa 2,60 dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cate zile trebuie sa munceasca un roman pentru cel mai nou iPhone