iPhone 4, noul telefon lansat de Apple, are componente ce costa mai putin de 187,51 dolari, potrivit companiei de cercetare iSuppli.
Materialele si componentele pentru iPhone 4 includ un ecran LCD cu o diagonala de 3,5 inci pe care Apple il numeste “ecranul retina”. iSuppli anunta ca aceasta este cea mai scumpa componenta si costa 28,50 dolari si ar putea fi produs de LG Display.

Prin pastrarea pretului de productie redus, Apple reuseste sa isi mentina marjele de profit datorita celui mai bine vandut produs, care in ultimul trimestru a sporit vanzarile cu 40%.

“De-a lungul timpului, pretul pentru iPhone a oscilat intre 170 si 180 dolari, dat fiind ca Apple se adreseaza unui anumit nivel de buget al consumatorului”, a declarat Kevin Keller, analist iSuppli citat de BusinessWeek. iPhone 4 este vandut pentru 199 si 299 dolari.

Estimarea nu include si costurile pentru productie, transport, publicitate, dezvoltare software si licentiere. iPhone 4 foloseste un procesor A4 produs de Samsung Electronics si care costa 10,75 dolari.

O componenta noua in terminalul Apple este cipul giroscop construit pentru a detecta miscarile telefonului menit sa faca jocurile mai realiste. iSuppli sustine ca cipul produs de STMicroelectronics costa 2,60 dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri