"Dat fiind faptul ca pana la sfarsitul lui 2010 vom detine 1.000 de terminale, mizam pe aproximativ 1 milion de utilizatori care vor efectua aproximativ 6 milioane de operatiuni de reincarcare", a declarat directorul general al ZebraPay, Radu Ciorbea.

ZebraPay a introdus pe piata locala tehnologia TopUp, care permite reincarcarea cartelelor prepaid incepand cu 10 lei.

In acest moment, tehnologia TopUp este disponibila doar pentru reincarcarile in reteaua Orange, urmand ca in perioada urmatoare aceasta sa fie preluata si in reteaua Cosmote.

"De la intrarea pe piata, la finele lunii mai, peste 2.000 de utilizatori au folosit tehnologia TopUp pentru reincarcarile prepaid", a spus Ciorbea. Acesta a subliniat ca prin TopUp utilizatorii pot reincarca atat propria cartela, cat si pe cea a unui alt utilizator.

Conform estimarilor ZebraPay, pana in acest moment peste 50% dintre utilizatorii TopUp au optat pentru incarcarile minime de 10 pana la 20 de lei.

In doar o luna de la instalarea primelor terminale ZebraPay, serviciul de reincarcare a cartelelor prepaid a fost accesat de 5.000 de utilizatori, dintre care 3.000 au optat pentru serviciile Vodafone si Cosmote.

Oficialul companiei estimeaza ca utilizatorii de cartele preplatite sunt in general tinerii.