Astfel, potrivit deciziilor ANCOM, de la data de 1 iulie, tariful mediul aplicat de Cosmote si Telemobil pentru serviciile de interconectare in vederea terminarii la puncte mobile a apelurilor va scadea pana la valoarea de 5,03 eurocenti pe minut, fata de 5,67 eurocenti pe minut in prezent.

Tot de la 1 iulie, operatorul RDS&RCS va scadea tariful mediul aplicat in prezent pentru servicii de interconectare de la 6,4 eurocenti /minut pana la 5,67 eurocenti /minut. Tarifele mentionate nu includ TVA.

Orange si Vodafone vor aplica in continuare un tarif mediu care nu depaseste 5,03 eurocenti / minut pentru aceste servicii.

„Reglementarile adoptate de Autoritate pe piata serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile au ca scop promovarea concurentei si protejarea intereselor utilizatorului final, care va beneficia de tarife din ce in ce mai avantajoase pentru convorbirile in retelele mobile. Speram ca aplicarea noilor tarife de interconectare pentru operatorii Cosmote, Telemobil si RDS & RCS, incepand cu 1 iulie, sa se reflecte in costuri si mai mici pentru convorbirile utilizatorilor finali”, a precizat presedintele ANCOM, Catalin Marinescu.

La data de 1 ianuarie 2010, media europeana a tarifelor pentru serviciile de terminare a apelurilor la puncte mobile se situa la valoarea de 6,3 eurocenti/minut.