Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a anuntat ca din 1 iulie 2010 vor intra in vigoare noile tarife medii pentru serviciile de interconectare cu reteaua proprie stabilite in cazul operatorilor Cosmote, Telemobil si RDS&RCS.
Astfel, potrivit deciziilor ANCOM, de la data de 1 iulie, tariful mediul aplicat de Cosmote si Telemobil pentru serviciile de interconectare in vederea terminarii la puncte mobile a apelurilor va scadea pana la valoarea de 5,03 eurocenti pe minut, fata de 5,67 eurocenti pe minut in prezent.

Tot de la 1 iulie, operatorul RDS&RCS va scadea tariful mediul aplicat in prezent pentru servicii de interconectare de la 6,4 eurocenti /minut pana la 5,67 eurocenti /minut. Tarifele mentionate nu includ TVA.

Orange si Vodafone vor aplica in continuare un tarif mediu care nu depaseste 5,03 eurocenti / minut pentru aceste servicii.

„Reglementarile adoptate de Autoritate pe piata serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile au ca scop promovarea concurentei si protejarea intereselor utilizatorului final, care va beneficia de tarife din ce in ce mai avantajoase pentru convorbirile in retelele mobile. Speram ca aplicarea noilor tarife de interconectare pentru operatorii Cosmote, Telemobil si RDS & RCS, incepand cu 1 iulie, sa se reflecte in costuri si mai mici pentru convorbirile utilizatorilor finali”, a precizat presedintele ANCOM, Catalin Marinescu.

La data de 1 ianuarie 2010, media europeana a tarifelor pentru serviciile de terminare a apelurilor la puncte mobile se situa la valoarea de 6,3 eurocenti/minut.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri