Pentru a dezvolta companii IT de talia celor din Statele Unite, Europa are nevoie de antreprenori trazniti, e de parere Eric Schmidt, presedintele Google, citat de The Telegraph.
“Prima intrebare este – Cine sunt fondatorii celor mai mari companii globale? Primele exemple pot fi Larry Ellison, Steve Jobs, Bill Gates, etc. Acestia nu se incadreaza unui standard de educatie european, ci sunt doar persoane inteligente si indraznete”, spune executivul.

“In Europa e nevoie de tipuri de antreprenori “trazniti” care trebuie slaviti la fel ca in America. De asemenea, mai este nevoie si de fonduri de investitii care sa sustina start-up-urile”, a spus Eric Schmidt, directorul celui mai popular motor de cautare din lume.

Schmidt mai spune ca in Europa industria fondurilor de risc a scazut. “Trebuie sa treaca mult timp pentru a avea o piata a fondurilor de risc adecvata. In Europa sunt multe tari unde esecul unui fond de investitii este considerat o infractiune”, a mai spus Schmidt.

El mai spune ca detinerea pe care o au statele europene in anumite industrii ofera companiilor americane un avantaj. “Locurile de munca sunt create de sectorul privat nu de cel public la fel ca si bunastarea populatiei. Daca vrei sa detii companii bune trebuie sa fii dispus sa sustii si sa incurajezi crearea unui mediu adecvat pentru investitori. Mai précis, inseamna sa te acomodezi cu acestia”, a declarat Schimdt, referindu-se la mediul privat din Europa.

“Uitati-va la prietenul meu, Steve Jobs, ceea ce a facut la Apple este o poveste de succes impresionanta. Este posibil acest lucru la o companie europeana?”, a conchis CEO-ul Google.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
TEDxBucharest Metamorphosis are loc in acest weekend