Google a anuntat ca va cumpara pentru 700 milioane de dolari furnizorul de informatii aeriene ITA Software, compania americana marindu-si astfel businessul pe segmentul de cautare de informatii online despre calatorii, scrie Bloomberg.
Compania din Massachusetts care furnizeaza software pentru agentia online de turism Orbitz, dar si pentru Microsoft ar putea ajuta Google sa-si dezvolte serviciile de informatii despre calatorii, un segment in care motorul de cautare american este in competitie cu Microsoft si Kayak.com.

Eric Schimidt, directorul general al Google a afirmat ca Google va onora toate acordurile incheiate pana acum de ITA Software.

Piata americana de servicii online de turism a fost anul trecut de aproximativ 88,4 miliarde de dolari, potrivit companiei de consultanta PhoCusWright.

“Este o miscare desteapta pentru ca pe aceasta piata se lucreaza cu servicii pentru care fidelitatea utilizatorilor este foarte mica. Totul este condus de perioada in care are loc o calatorie si de pretul biletului de avion”, a declarat despre achizitie Henry Harteveldt, analist al companiei de cercetare Forrester Research.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Impactul Google in Romania: 8 lei castig pentru 1 leu investit in Ads