IBM va folosi browserul web Firefox

IBM, una dintre cele mai importante companii IT, vrea ca angajatii companiei din intreaga lume sa foloseasca browserul web Firefox de la Mozilla pentru a accesa internetul, scrie presa internationala.
“Fiecare angajat care pana acum nu folosea Firefox va fi incurajat sa foloseasca acest browser web. In timp ce alte browsere au fost folosite, Firefox are o reputatie pentru functiile de securitate si pentru cele de open source”, a declarat Bob Sutor, executiv IBM.

Dupa ce Firefox va fi browserul de baza inseamna ca PC-urile angajatilor vor folosi automat soft-uri pentru a accesa internetul indiferent desi comanda se va face diferit.

Toate computerele noi ale companiei vor avea Firefox instalat, iar compania va continua sa incurajeze furnizorii sa sustina Firefox, mai anunta IBM.

Compania cunoscuta si sub numele de “Marele Albastru” are o istorie indelungata in industria IT si in prezent are aproximativ 400.000 de angajati.

Firefox este al doilea cel mai popular browser web si isi micsoreaza diferenta fata de rivalul si liderul Internet Explorer.

Chrome reuseste de asemenea sa isi mareasca constant cota de piata, iar in ultima saptamana a depasit Safari al treilea cel mai popular browser web din Statele Unite.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri