Piata telefoanelor mobile din Statele Unite trece printr-o schimbare catre telefoanele de inalta definitie si cel putin 50% dintre acestea vor fi smartphone-uri pana in 2011, scrie TG Daily.
Potrivit companiei de cercetare Research and Markets (R&M), smartphone-urile au devenit asemanatoare cu mini-computerele, cu o paleta larga de servicii oferite alaturi de functiile de baza.

Noile functii, care treptat au devenit standard, sunt posibile doar cu ajutorul unor produse mult mai puternice, cum ar fi memorie si procesoare mai puternice care suporta muzica, internet, grafica 3D si video.

“Succesul magazinului de aplicatii App Store a fost imitat de alti giganti IT ca Research In Motion si Google, care au oferit propriile variante”, anunta compania de cercetare.

De asemenea, compania de cercetare Nielsen a anuntat ca exista o discrepanta foarte mare in utilizarea de date mobile printre proprietarii de smartphone-uri, dupa ce milioane de abonati folosesc mai putin de 1 MB pe luna.

Studiul arata ca o treime dintre consumatorii de smartphone-uri nu au semnat pentru un plan de date. Chiar daca exista consumatori care au un abonament de date, majoritatea platesc pentru un serviciu pe care nu-l folosesc.

Aproximativ 20 de milioane de posesori de smartphone-uri folosesc masiv date de internet. 6% dintre posesorii de smartphone-uri folosesc o proportie de peste 50% din totalul datelor mobile.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
O femeie a sunat la Salvamont pentru a-si recupera telefonul mobil
Setari Cookie-uri