Numarul abonamentelor mobile din intreaga lume a atins cota de cinci miliarde in prima saptamana din luna iulie, a anunta compania de cercetare The Mobile World. Astfel, 73% din populatia de pe glob detine cel putin un telefon mobil.
In primul trimestru din 2010 au fost adaugati 168 milioane de abonati, numarul total al acestora ajungand la 4,82 miliarde.

Astfel, in trimestrul al doilea cota de cinci miliarde de abonati a fost depasita, dupa ce China si India au adaugat impreuna 50 milioane de noi utilizatori de telefonie mobila.

Aceste doua piete sunt cele mai mari din lume si reprezinta aproximativ 28% din piata globala, insa contributia la cresterea trimestriala a conexiunilor a dublat aceasta cota la 56%. Cele doua piete au adaugat 94 milioane de utilizatori in primele trei luni ale acestui an.

Tarile din G7 (Canada, Franta, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit al Marii Britanii si SUA) au reprezentat doar 4,6% din cresterea inregistrata in primul trimestru.

Fara contributia Statelor Unite aceste cifre au scazut la 1,7%. Tarile din grupul comunitar BRIC (Brazilia, Rusia, India si China) au reprezentat 59,2% din totalul noilor inregistrati, in timp ce tarile din N-11 au contribuit cu 20%.

Cu o populatie a lumii ce ajunge la aproximativ 6,8 miliarde, rata de penetrare a ajuns la 73% in trimestrul al doilea, in timp ce cota de 100% ar putea fi atinsa mai devreme de 2014.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si