Aceasta tehnologie permite institutiilor publice sa beneficieze de echipamente si servicii de infrastructura de ultima generatie, fara a mai efectua cheltuieli pentru achizitionarea si administrarea acestora.

Astfel, serviciile electronice de guvernare ale ANPC vor deservi in timp real, la nivel national, peste 650 de utilizatori.

Abordarea de tip IaaS, inclusa in cadrul strategiei nationale e-Romania si in Programul National de Supercomputing, permite virtualizarea sistemelor deja functionale sau in curs de implementare, cu pastrarea integrala a securitatii, confidentialitatii si proprietatii asupra datelor de catre institutia beneficiara.

Centrul National de Management pentru Societatea Informationale (CNMSI) este o institutie publica cu personalitate juridica, aflata in subordinea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, avand drept principala atributie implementarea si operarea la nivel national a sistemelor informatice ce furnizeaza servicii destinate guvernarii electronice.