“Comisia Europeana examineaza anumite acuzatii de incalcare a competitiei. Procesul este inca la inceput, dar avand in vedere importanta cautarilor in piata online, voi urmari foarte atent acuzatiile”, a declarat Joaquin Almunia, comisarul european pentru competitie.

Declaratiile vin la cinci luni dupa ce Google a primit mai multe acuzatii din partea unor organizatii europene care sustineau ca gigantul online incalca legile anti-trust.

Nicio decizie nu a fost luata legat de faptul daca CE va incepe o ancheta antitrust a Google, a declarat Almunia.

Dupa plangerile din luna februarie, Google care detine 79% din piata cautarilor online din Europa, spera ca argumentele sale vor convinge comisia sa nu inceapa ancheta antitrust.

Problema principala nu este actuala cota de piata a Google ci cum va evolua piata online si cat de contestata este compania de catre competitorii sai.

Almunia a mai adaugat ca legile antitrust trebuie aplicate in industria digitala in aceeasi masura ca in alte industrii.

“Daca rezultatele unei cautari online au fost manipulate s-ar putea face diferenta in piata daca utilizatori constientizeaza acest lucru”, a mai spus Almunia.