Paul D Ceglia sustine ca in 2003 a semnat un acord cu Mark Zuckerberg, actualul director executiv, pentru a dezvolta site-ul care ulterior a devenit Facebook. Contractul ii oferea acestuia 1.000 de dolari si o participatie de 50% din companie.

Participatia lui Ceglia a crescut in urma unei clauze prevazuta in contract. “Sub Paragraful 3 din contract, vanzatorul si cumparatorul au acceptat ca pentru fiecare zi de la 1 ianuarie 2004, cumparatorul sa primeasca o participatie de 1% pe zi pana cand site-ul va fi finalizat”, a anuntat instant.

Acest lucru inseamna ca Ceglia a primit o participatie suplimentara de 34% din companie.

Ceglia a depus plangerea la Curtea Suprema din New York la data de 30 iunie, iar judecatorul a interzis temporar vanzarea de active ale Facebook.

Facebook a sustine ca plangerea este lipsita de adevar si in cazul in care acordul a fost semnat cu mult timp in urma acesta va intra sub incidenta Statutului Limitarilor, care in New York are o perioada de prescriere de sase ani.

Ceglia este cunoscut de justitia din Statele Unite dupa ce in urma cu un an a fost acuzat ca a fraudat consumatorii prin intermediul companiei sale de combustibili.

Facebook a crescut exponential in ultimii an si in prezent are aproximativ 500 milioane de utilizatori in intreaga lume. De asemenea, in ultima perioada compania s-a confruntat cu mai multe probleme juridice cum ar fi problemele legate de confidentialitate.