Nokia Siemens Networks poarta negocieri pentru preluarea diviziei ce produce echipamente de telecomunicatii a Motorola, scrie The Wall Street Journal.
Tranzactia - care ar putea fi incheiata in urmatoarele saptamani - este estimata la 1,3 miliarde dolari.

Divizia, care in mare parte produce echipamente de telecomunicatii, ar putea permite companiei Nokia Siemens accesul la importanti clienti din Statele Unite, precum Verizon Wireless si Sprint Nextel.

Compania mixta formata de Nokia si Siemens a facut disponibilizari si a inchis birouri pentru a se adapta cererii in scadere si competitiei venite din partea rivalilor Ericsson, cel mai mare producator de echipamente wireless, si Huawei Tehnologies. Rajeev Suri, directorul executiv al Nokia Siemens, a declarat in luna noiembrie ca grupul se va extinde prin achizitii si parteneriate, in timp ce isi consolideaza actualele operatiuni.

Nokia a anuntat in luna noiembrie ca va disponibiliza 5.760 de angajati din intreaga lume pentru a se adapta declinului din segmentul echipamentelor de telecomunicatii. In primul trimestru din acest an Nokia Siemens a raportat o scadere a vanzarilor de 9%, la un profit operational de 226 milioane euro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri