Tranzactie de 3,2 mld. dolari pe piata telecom din Japonia

Nippon Telegraph & Telephone (NTT), cel mai mare operator telecom din Japonia, va cumpara cu 3,2 miliarde dolari compania IT Dimension Data pentru a se extinde in segmentul serviciilor software, scrie BusinessWeek.

NTT a oferit un pret cu 18% mai mare decat pretul de inchidere de la bursa, iar conducerea si majoritatea actionarilor companiei au acceptat vanzarea, anunta compania.

Achizitia ar putea costa companiei NTT mai mult de 10 miliarde dolari, dupa compania de servicii computerizate cu peste 6.000 de angajati din 49 de tari a fost afectata de scaderi ale vanzarilor.

In luna mai Dimension Data a raportat un profit net in crestere cu 8,7% la 71,7 milioane dolari in primele sase luni dupa ce companiile au reluat cheltuielile. Veniturile au crescut cu 11% la 2,17 miliarde dolari.

“Extinderea globala este o parte esentiala din strategia noastra de crestere. Dimension Data s-a extins in Africa, America de Sud si Orientul Mijlociu, regiuni in care oferta noastra de servicii a fost scazuta”, a declarat Satoshi Miura, presedintele NTT.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri