Europa a depasit Asia devenind cea mai mare sursa de spam prin email, Marea Britanie fiind responsabila pentru aceasta crestere, anunta un studiu recent.

In trimestrul al doilea Europa a produs peste o treime din numarul total al emailurilor de tip spam, mai mult decat Asia care in trimestrul anterior ocupa prima pozitie, anunta compania de cercetare Sophos.

Marea Britanie este tara care a contribuit cel mai mult la acest “titlu” adus Europei.

O crestere semnificativa la capitolul generare de spamuri provine din Franta, Italia si Polonia care de asemenea au contribuit la cresterea fluxului de spamuri din Europa.

Statele Unite ramane cel mai mare furnizor de spamuri, cu peste 15,2% din totalul de emailuri trimise in trimestrul al doilea, in crestere fata de 13,1% cat era in trimestrul anterior.

India ocupa pozitia a doua cu o proportie de 7,7%, iar Brazilia se afla pe a treia pozitie cu 5,5%.

Clasamentul este completat de Marea Britanie (4,6%), Coreea de Sud (4,2%), Franta (4,1%), Germania (4%), Italia (3,5%) si Rusia (2,8%).

Compania de cercetare mai anunta ca spamurile reprezinta 97% din email-urile primite de serverele companiilor, punand presiune pe resursele retelelor si consumand o parte din timp pentru a pierde productivitate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si