Rezultatele Advanced Micro Devices (AMD) au depasit estimarile analistilor, iar compania anticipeaza o crestere de pana la 10% a veniturilor in trimestrul al treilea, datorata cererii crescute pentru noul chip set pentru notebook-uri lansat de companie, transmite Reuters, agentie citata de Mediafax.

Gigantul Intel a anuntat rezultate considerate excelente de piata, cu venituri de 21 miliarde de dolari si un profit de 5,3 miliarde de dolari, care, coroborate cu cifrele peste asteptari ale AMD, stabilesc un debut "cu dreptul" al sezonului rezultatelor financiare pe trimestrul al doilea din industria inaltei tehnologii, dupa o perioada indelungata de probleme cauzate de reducerea bugetelor alocate de companii pentru achizitia de tehnologie.

Trimestrul al treilea este de obicei unul bun pentru producatorii de computere si componente, datorita valului de vanzari de la inceput de an scolar, iar ultima parte a anului este propulsata de sezonul de cumparaturi din preajma sarbatorilor de iarna.

AMD a reusit sa treaca pe profit in ultimul trimestru al anului trecut dupa 12 trimestre consecutive (trei ani) de pierderi.