Grupul AMD, principalul concurent al Intel pe piata microprocesoarelor, a inregistrat un profit de 83 milioane de dolari in trimestrul al doilea, fata de pierderea de 244 milioane dolari in perioada corespunzatoare a anului trecut, la venituri de 1,65 miliarde de dolari, in urcare cu 40%.
Rezultatele Advanced Micro Devices (AMD) au depasit estimarile analistilor, iar compania anticipeaza o crestere de pana la 10% a veniturilor in trimestrul al treilea, datorata cererii crescute pentru noul chip set pentru notebook-uri lansat de companie, transmite Reuters, agentie citata de Mediafax.

Gigantul Intel a anuntat rezultate considerate excelente de piata, cu venituri de 21 miliarde de dolari si un profit de 5,3 miliarde de dolari, care, coroborate cu cifrele peste asteptari ale AMD, stabilesc un debut "cu dreptul" al sezonului rezultatelor financiare pe trimestrul al doilea din industria inaltei tehnologii, dupa o perioada indelungata de probleme cauzate de reducerea bugetelor alocate de companii pentru achizitia de tehnologie.

Trimestrul al treilea este de obicei unul bun pentru producatorii de computere si componente, datorita valului de vanzari de la inceput de an scolar, iar ultima parte a anului este propulsata de sezonul de cumparaturi din preajma sarbatorilor de iarna.

AMD a reusit sa treaca pe profit in ultimul trimestru al anului trecut dupa 12 trimestre consecutive (trei ani) de pierderi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri