Compania finlandeza Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile, prognozeaza ca, in urmatorii doi ani, pozitia de lider a firmei si cotele de piata ale acesteia vor continua sa se consolideze, intr-un context de piata complex si din ce in ce mai competitiv. Potrivit unui comunicat de presa, Nokia se bazeaza pe oferta de produse, prezenta globala a companiei, capacitatea ei de productie, reteaua logistica si portofoliul de patente detinute.

Totodata, Nokia estimeaza ca volumele industriei de dispozitive mobile vor creste cu peste 10% in 2006, fata de cifra de 780 de milioane de unitati, estimata pentru 2005. Conducerea Nokia se asteapta ca abonamentele si pachetele pre-platite sa depaseasca cifra de trei miliarde in 2008. Initial, acest lucru era programat pentru anul 2010. Nokia estimeaza ca in 2006 va avea loc o crestere usoara spre moderata a pietei de infrastructura mobil.

Numarul total al modelelor Nokia lansate anul acesta a ajuns la 56. Dintre acestea, 15 sunt modele WCDMA, beneficiind de aplicatii si hardware pentru muzica, imagini si afaceri.