"Vanzarile sunt peste cele de anul trecut, beneficiind de contributia puternica a tuturor sectoarelor operationale. Cresterea reflecta performantele de pe pietele emergente, unde vanzarile au urcat cu 24%, sustinute in special de America Latina si China", se arata in raportul financiar al Philips Electronics pentru primul semestru.

Profitul inainte de deducerea dobanzilor, taxelor si amortizarii a crescut in primele sase luni de la 44 de milioane de euro la putin peste un miliard de euro, influentat pozitiv, printre altele, de economii realizate prin programele de restructurare, noteaza grupul.

Totodata, profitul net din primul trimestru a fost de 200 milioane euro, dupa o pierdere de 59 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Citeste si:

Producatorul de electronice mentioneaza ca a continuat sa se concentraze pe optimizarea costurilor si eficientizare organizationala, cheltuind 111 milioane de euro pe restructurare, nivel cu 49 de milioane de euro sub cel de anul trecut.

Pentru al doilea semestru, Philips avertizeaza asupra riscului ca deficitele guvernamentale sa limiteze performantele grupului.