Intr-o conferinta de presa neasteptata, care a durat 90 de minute, directorul executiv al Apple a afirmat ca problemele de receptie sunt intalnite in intreaga industrie de smartphone-uri, numind rivali ca Research in Motion, Samsung Electronics si HTC Corp.

Jobs sustine ca nu exista nicio problema cu antena iPhone 4 si a acuzat presa ca incearca sa afecteze o companie care se bucura de succes.

Dupa lansarea din luna iunie, unii utilizatori de iPhone 4 s-au plans de pierderi de semnal cand tineau terminalul intr-o anumita pozitie.

De la 28 iunie, Apple a pierdut peste 16 miliarde dolari din valoarea de piata, majoritatea analistilor punand aceasta depreciere pe seama erorii de la iPhone.

Citeste si:

“Asa stau lucrurile in industria smartphone-urilor. Telefoanele mobile nu sunt perfecte. Majoritatea celor pe care le-am testat s-au comportat asemanator”, a declarat Steve Jobs.

Analistii spun ca vanzarile de iPhone 4 nu au fost afectate de problema antenei, desi unii au avertizat ca ar putea avea un impact pe termen lung asupra produselor Apple.

De asemenea, mai multi specialisti au declarat ca se asteptau la o atentie mai mare din partea Apple pentru a rezolva aceasta problema, dat fiind ca Jobs este implicat in acest proiect.