Gigantul IT IBM a anuntat vanzari de 23,7 miliarde dolari pentru al doilea trimestru din acest an, in crestere cu 2% ca urmare a cererii de servicii si licente software, scrie BusinessWeek.
Profitul companiei a crescut cu 9% la 3,4 miliarde dolari. Veniturile companiei provenite din vanzarea de software a crescut cu 2% la 5,3 miliarde dolari.

Pentru prima data, veniturile provenite din pietele dezvoltate le-au egalat pe cele provenite din zona euro. Contractele de mentenanta ale IBM au scazut cu 12% la 12,3 miliarde dolari, doar 15 contracte depasind 100 milioane dolari.

Veniturile provenite din America, cea mai mare piata IBM, a crescut cu 3% si respectiv 2% daca sunt excluse fluctuatiile monedelor. Vanzarile din Europa, Orientul Mijlociu si Africa au scazut cu 6%, in timp ce in Asia au crescut cu 9%.

IBM a majorat estimarea pentru intreg anul la cel putin 11,25 dolari per actiune.

Compania se asteapta sa isi mareasca veniturile in urma investitiilor si lansarii noi solutii hardware, a declarat directorul executiv, Samuel Palmisano.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri