Amazon: Vindem mai multe carti digitale decat cele traditionale

Amazon, cel mai mare retailer online si proprietarul cititoarelor electronice Kindle, a anuntat ca vanzarile de carti digitale le-au depasit pe cele traditionale in ultimele trei luni, scrie The Telegraph.

Compania a anuntat ca in trimestrul al doilea a vandut 143 de carti electronice la fiecare 100 de carti obisnuite. De asemenea, Amazon a anuntat ca ritmul de vanzare a crescut in ultima luna cand a vandut 100 de carti traditionale la 180 de carti digitale.

Compania a vandut de trei ori mai multe carti electronice in primele sase luni din 2010 comparativ cu prima jumatate din 2009. Utilizarea in crestere a cartilor electronice poate fi explicate de reducerile de pret pentru cititoarele electronice.

“Rata de crestere a vanzarilor de terminale Kindle s-a triplet de cand pretul a scazut la 189 dolari”, a declarat Jeff Bezos, directorul executiv al Amazon care nu a facut alte precizari legate de vanzari.

Amazon si alti producatori de carti electronice ca Barnes and Noble si Sony au fost nevoiti sa isi reduca preturile dupa ce Apple a lansat iBooks si computerul tableta iPad.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri