In acest sens, IBM colaboreaza cu angajati ai institutiilor medicale si angajeaza medici sa lucreze alaturi de cercetatorii proprii pentru a dezvolta noi tehnologii, progrese stiintifice si procese de business pentru spitale, clinici si asiguratori de sanatate.

Proiectul va beneficia de 100 milioane dolari in urmatorii trei ani si va apela la experienta IBM in integrarea sistemelor, studiul serviciilor, cloud computing, servicii de analiza si domenii stiintifice emergente – cum ar fi nanomedicina si biologia asistata de calculator – pentru a introduce inovatii care permit medicilor sa isi concentreze atentia asupra serviciilor oferite pacientilor.

Peste 100 de cercetatori din cele noua laboratoare de cercetare IBM si colaboratori din Melbourne, Australia si Taipei, Taiwan participa la acest proiect.

"Raspandirea tehnologiilor de diagnoza a adus un nou grad de complexitate, ce face ca informatiile referitoare la pacienti sa fie mai greu de obtinut. Printr-o colaborare mai buna intre furnizorii de servicii medicale si prin transformarea datelor intr-un instrument decizional inteligent se poate imbunatati starea de sanatate a pacientilor si se pot reduce costurile serviciilor de sanatate disponibile la ora actuala", a declaratChalapathy Neti, Global Lead, Healthcare Transformation at IBM Research.

IBM va angaja cativa medici, personal al clinicilor, asistente medicale, ingineri, economisti si sociologi. In plus, compania va incerca sa dezvolte noi proiecte de colaborare cu guverne, universitati si alte companii. IBM isi va concentra activitatile de cercetare pe trei mari domenii:

Citeste si:

- Generarea de probe, ce va folosi metode stiintifice pentru a analiza datele despre starea de sanatate cu scopul de a crea metode de tratament eficiente, care sa poata fi folosite intr-un context adecvat si personalizat pentru fiecare pacient;

- Imbunatatirea calitatii serviciilor prin simplificarea procesului de acordare a asistentei medicale;

- Modele noi care sa transforme sistemul de sanatate intr-unul care recompenseaza calitatea serviciilor oferite pacientilor si mai putin numarul de pacienti tratati.

Confidentialitatea si securitatea datelor despre pacienti precum si conformitatea cu regulile actuale din sistemul de sanatate vor fi abordate prin intermediul acestui proiect de cercetare.