TotalSoft, partener Oracle certificat pentru vanzare, implementare, training si consultanta Primavera, a devenit partener in constructia uneia dintre cele mai mari rafinarii din lume, in Arabia Saudita, proiect care presupune o investitie totala in valoare de 9,6 miliarde dolari.

TotalSoft a semnat un contract cu Saudi Aramco Total Refining and Petrochemical Company (SATORP) din Arabia Saudita pentru vanzarea sistemului Primavera.

Licentele Primavera, instalate de catre TotalSoft in cursul lunii iunie, marcheaza si prima vanzare de software de project management realizata de o firma romaneasca in Peninsula Araba, urmand a fi utilizate la constructia uneia dintre cele mai mari rafinarii din lume, Jubail Refinery.

Proiectul Jubail presupune o investitie totala de 9,6 miliarde dolari si este considerat cel mai mare proiect din lume in momentul de fata, de o mare importanta strategica, atat pentru Saudi Aramco cat si pentru Regatul Arabiei Saudite, fiind cea mai mare rafinarie din Orientul Mijlociu.

La finalizarea sa, prevazuta pentru anul 2013, noua rafinarie va fi una dintre cele mai avansate la nivel mondial, avand planificata o productie de 400.000 de barili/zi.

Utilizarea sistemului de project management Primavera va asigura platforma software necesara gestionarii resurselor umane (30.000 muncitori), financiare (materialele, constructia si echipamentul vor costa aproximativ 5,5 miliarde dolari) si materiale (1 milion metri cubi ciment, 4.250 echipamente, 30.000 tone structura metalica, 100.000 tone conducte – 7.000 km).

Aportul TotalSoft in cadrul acestui proiect va continua si in cea de-a doua jumatate a anului, atat prin extinderea numarului de licente si a suportului tehnic, cat si prin oferirea de noi solutii pentru gestionarea proiectelor.

Prin implementarile produsului Primavera realizate in cei 15 ani de reprezentanta in Romania, TotalSoft acopera intrega piata de petrol si gaze, printre clientii sai numaradu-se Petrom, Rompetrol, Lukoil, Romgaz, Transgaz, RAFO Onesti sau Steaua Romana.

Contractul semnat cu SATORP Arabia Saudita marcheaza o noua piata pe care TotalSoft intra cu sistemul Primavera, a treia dupa Romania (600 clienti) si Ungaria (38 clienti).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Care sunt noile trenduri in digitalizarea pietei de retail