Cosmote se pregateste sa lanseze in Grecia un proiect pilot de retea in banda larga LTE (Long Term Evolution), pregatind terenul pentru retelele 4G, in urma completarii unei cereri de licenta pentru testele pilot catre Ministerul de Infrastructura, Transport si Retele.

LTE ofera viteze de descarcare de 100 Mbps si viteze de incarcare de 45 Mbps. Viteze precum acestea, comparabile cu cele oferite de retelele de fibra optica, vor permite consumatorilor sa se bucure de acces la servicii precum High Definition streaming si video – conferinte High Definition, browsing ultra rapid si file sharing etc.

Prin retelele LTE, experienta consumatorilor va fi cu mult imbunatatita, chiar si in comparatie cu retelele HSPA si HSPA+, utilizatorii beneficiind de viteze mult mai rapide si acces la aplicatii de ultima ora.

Unul dintre marile avantaje ale retelei LTE este capacitatea de a opera in frecvente de banda multiple, oferind acoperire de o calitate ridicata si la un cost optim in zonele cu acces dificil, contribuind semnificativ la extinderea ratei de penetrare a tehnologiei broadband.

Cosmote intentioneaza sa lanseze proiectul de retea LTE in zonele Marousi si Chalandri (zona extinsa a Atenei), in locatiile sediilor tehnice si de retea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Ce spune Chiritoiu despre posibila tranzactie Telekom-Orange