Profitul Microsoft a crescut cu 48% in trimestrul al doilea calendaristic, la 4,52 miliarde dolari, depasind estimarile, insa actiunile gigantului software nu au avut o reactie semnificativa, in lipsa unor semne convingatoare de relansare a cheltuielilor destinate produselor si serviciilor IT.

Cel mai mare dezvoltator de software din lume a aratat ca clientii sai din mediul de afaceri continua sa revina pe piata computerelor personale, insa compania nu a reusit sa imite tonul extrem de optimist afisat saptamana trecuta de Intel, cel mai mare producator de microprocesoare, potrivit Mediafax.

Actiunile Microsoft au crescut in ultimele saptamani, depasind performantele indicelui Nasdaq Composite, insa odata ce Apple a devenit cea mai mare companie IT din lume dupa capitalizare, depasind gigantul din Seattle, analistii au inceput sa se intrebe care vor fi motoarele de crestere ale companiei dupa ce Windows 7 si Office 2010 vor iesi din centrul atentiei.

Microsoft a anuntat ca a vandut 175 milioane de licente Windows 7 de la lansarea din octombrie 2009, performanta calificata de analisti drept "puternica, insa deloc surprinzatoare".

"A fost un trimestru excelent, dar conteaza oare asta? Stiam cu totii ca a inceput un ciclu de revenire a afacerilor. Asta este problema reala pentru Microsoft - cum isi vor pune actiunile in miscare?", comenteaza pentru Reuters un analist al BCG Partners.

Compania si-a redus estimarile privind cheltuielile operationale pentru anul fiscal 2010-2011, care a inceput la 1 iulie, de la 27,5 miliarde de dolari la 27 miliarde de dolari, dupa ce a redus anul trecut personalul cu circa 5% pentru a controla costurile.

Vanzarile Microsoft au urcat in trimestrul aprilie-iunie cu 22%, la 16,04 miliarde de dolari, depasind de asemenea estimarile analistilor.
Actiunile Microsoft au scazut cu 15% de la inceputul acestui an si se tranzactioneaza cu aproximatie la aceleasi cotatii ca acum cinci ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Netin, Lenovo: Millenials "fac legea", ne mulam pe dorintele lor