Profitul Microsoft a crescut cu 48% in trimestrul al doilea calendaristic, la 4,52 miliarde dolari, depasind estimarile, insa actiunile gigantului software nu au avut o reactie semnificativa, in lipsa unor semne convingatoare de relansare a cheltuielilor destinate produselor si serviciilor IT.
Cel mai mare dezvoltator de software din lume a aratat ca clientii sai din mediul de afaceri continua sa revina pe piata computerelor personale, insa compania nu a reusit sa imite tonul extrem de optimist afisat saptamana trecuta de Intel, cel mai mare producator de microprocesoare, potrivit Mediafax.

Actiunile Microsoft au crescut in ultimele saptamani, depasind performantele indicelui Nasdaq Composite, insa odata ce Apple a devenit cea mai mare companie IT din lume dupa capitalizare, depasind gigantul din Seattle, analistii au inceput sa se intrebe care vor fi motoarele de crestere ale companiei dupa ce Windows 7 si Office 2010 vor iesi din centrul atentiei.

Microsoft a anuntat ca a vandut 175 milioane de licente Windows 7 de la lansarea din octombrie 2009, performanta calificata de analisti drept "puternica, insa deloc surprinzatoare".

"A fost un trimestru excelent, dar conteaza oare asta? Stiam cu totii ca a inceput un ciclu de revenire a afacerilor. Asta este problema reala pentru Microsoft - cum isi vor pune actiunile in miscare?", comenteaza pentru Reuters un analist al BCG Partners.

Compania si-a redus estimarile privind cheltuielile operationale pentru anul fiscal 2010-2011, care a inceput la 1 iulie, de la 27,5 miliarde de dolari la 27 miliarde de dolari, dupa ce a redus anul trecut personalul cu circa 5% pentru a controla costurile.

Vanzarile Microsoft au urcat in trimestrul aprilie-iunie cu 22%, la 16,04 miliarde de dolari, depasind de asemenea estimarile analistilor.
Actiunile Microsoft au scazut cu 15% de la inceputul acestui an si se tranzactioneaza cu aproximatie la aceleasi cotatii ca acum cinci ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri