Divizia IT din cadrul Samsung Electronics reprezinta o parte importanta a business-ului companiei, prin intermediul careia noua subsidiara doreste sa isi consolideze pozitia de furnizor de solutii IT si pe piata autohtona.
In acest sens, tehnologii de top sunt incluse in produse prezente pe piata din Romania precum monitoarele LED, DID-uri (digital information displays), Large Format Display-uri (LFD) si imprimante, acestea fiind caracterizate de un design premium si functii eco.

De asemenea, compania urmareste un nou segment de business prin introducerea pe piata a notebook PC-urilor. "In ceea ce priveste cota de piata, scopul Samsung este de a atinge 30% pe segmentul monitoarelor, 60% pe cel al monitoarelor cu format mare (LFD - Large Format Display), 20% pe segmentul ramelor foto digitale si 40% in categoria imprimantelor - pe segmentul laser A4", a declarat Sebastian Cucu (foto), manager pe divizia de IT la Samsung Electronics Romania.

Efectele care vor caracteriza business-ul diviziei de IT, in urma lansarii subsidiarei vor fi completate si de produsele comercializate de compania coreeana pe piata locala.

Astfel, Samsung a lansat de curand noua noi imprimante, special create pentru a oferi utilizatorilor o noua experienta intuitiva: multifuntionale color cu laser din seria CLX si CLP si imprimante color din seria ML. Pe masura ce tehnologia evolueaza, extinzandu-si complexitatea pentru a oferi din ce in ce mai multe optiuni, consumatorii cauta produse care sa se integreze cat mai usor in vietile lor. In acest sens, Samsung a proiectat noile imprimante pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a printa ceea ce au nevoie cu o simpla atingere a unui buton.

Un alt produs de referinta este monitorul LED ecologic premium Samsung SyncMaster PX2370. Modelul a fost creat cu o rama simpla, dar sofisticata care imbina culoarea neagra cu textura transparenta. De asemenea, incorporeaza si o serie de inovatii menite a transforma PX2370 intr-unul dintre cele mai ecologice monitoare LED de pe piata, in acelasi timp furnizand utilizatorului o experienta de neegalat alaturi de o excelenta calitate a imaginii. Monitorul dispune de anumite functii pentru optimizarea reducerii consumului de energie, incluzand tehnologia Samsung Smart Sensor.

In luna mai a acestui an Samsung a prezentat si un proiector (M200), creat special pentru utilizatorii care au nevoie de o solutie remarcabila atunci cand vine vorba de imagini captivante si prezentari eficiente sustinute in fata audientei. Samsung M200 pune in valoare orice prezentare, indiferent de ocazie si ofera o intensitate incredibila a imaginii proiectate cu ajutorul tehnologiei 3LCD. Prin intermediul acesteia, imaginea capata o calitate superioara, confundandu-se cu realitatea. Acest lucru este posibil datorita utilizarii unor oglinzi care disperseaza sursa de lumina alba in culori primare precum rosu, albastru si galben. Mai apoi, fiecare culoare este reflectata in propriul chip LCD, ce creeaza o imagine bazata pe culori intense, odata ce trece printr-o prisma optica.

Pe piata locala, Samsung a lansat si noile rame foto digitale din Seria P: modelele 800P si 1000P. Seria P se evidentiaza nu doar prin designul ei extrem de elegant, ci si prin performantele exceptionale si caracteristicile remarcabile. Puternicul ecran LED afiseaza imagini de inalta rezolutie cu o claritate de cristal, iar in memoria interna de 2 GB a dispozitivului se pot stoca peste 6.000 de poze; si chiar mai multe in diverse dispozitive de memorie externa, suportate de seria P, cum ar fi cardurile SD si SDHC.

Lansarea noii structuri operationale de business urmeaza strategia globala Samsung Electronics Co, Ltd., care include tari ca Romania si Bulgaria.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri