Divizia egipteana a Vodafone ar putea deveni liderul pietei de telecomunicatii din cea mai mare tara araba, transmite Reuters, citand analisti, date oficiale, dar si rapoartele companiilor prezente pe plan local.

Cei trei operatori de telefonie mobila din Egipt (Vodafone Egypt, Mobinil si o subsidiara a grupului Etisalat din Abu Dhabi) au intrat intr-o spirala a preturilor, incercand sa atraga cat mai multi clienti inainte ca piata sa ajunga la saturatie, informeaza Mediafax.

Numarul total de abonamente a scazut in mai pentru prima data in ultimele sapte luni, la 58,3 milioane, potrivit datelor oficiale.

Analistii sustin ca scaderea a lovit cel mai probabil compania Mobinil.

Vodafone Egypt, care avea 25,79 milioane de abonati la sfarsitul lunii iunie, a castigat probabil 1,2 milioane de noi clienti in trimestrul al doilea. Mobinil avea 26,12 milioane de clienti la finele lunii martie.

Totodata, Vodafone Egypt obtine un venit mediu pe utilizator (ARPU) semnificativ mai mare decat Mobinil.

Vodafone Egypt este detinuta in proportie de 55% de grupul britanic Vodafone, celalalt actionar fiind compania-monopol de telefonie fixa Telecom Egypt. Mobinil este controlata in parteneriat de France Telecom si Orascom Telecom.

Presa de business scria recent ca Vodafone vrea sa vanda participatia majoritara pe care o detine in Vodafone Egypt Telecomunication pentru aproximativ 4,3 miliarde dolari.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Care sunt cele mai atractive joburi pentru tinerii din Romania?