Licitatia a fost anulata in 6 iulie, potrivit datelor publicate pe site-ul www.e-licitatie.ro, in baza unei decizii a Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor, informeaza Mediafax.

Anuntul de participare pentru aceasta licitatie a fost publicat in 12 mai si termenul limita de depunere a ofertelor a fost programat pentru 25 mai.

Anterior, Ministerul Comunicatiilor a publicat, in 16 aprilie, un anunt privind achizitionarea unui sistem IT, in valoare estimata de 5,77 milioane de lei, deschiderea ofertelor fiind programata pentru 30 aprilie.

Citeste si:

Cu doua zile inainte de expirarea termenului, autoritatea contractanta a anulat licitatia, motivand decizia prin faptul ca "documentatia de atribuire necesita modificari majore de continut fara de care procedura de atribuire ar fi afectata".

Denumit "eAcademie pentru functionari publici", proiectul urma sa fie finantat din fonduri structurale si urmarea cresterea performantei activitatilor specifice ale functionarilor publici, conditie esentiala pentru prestarea unui serviciu public la nivelul exigentelor europene in domeniu, care sa raspunda necesitatilor tuturor comunitatilor din Romania, se preciza in caietul de sarcini publicat pe www.e-licitatie.ro.

"Procesul de instruire existent presupune forme de invatare atat prin instruiri interne cat si externe, pentru perfectionarea initiala si continua a functionarilor publici. Se estimeaza un numar de 66.000 de cursanti anual pentru sistemul eLearning (aproximativ 10% din numarul total de functionari publici)", se mai spunea in documentatie.