Comisia Europeana (CE) a lansat doua investigatii antitrust impotriva International Business Machines (IBM), suspectand ca grupul a abuzat de pozitia dominanta detinuta pe piata serverelor.

Una dintre investigatii a fost lansata in urma reclamatiilor furnizorilor de software T3 si Turbo Hercules impotriva practicilor IBM referitoare la legatura dintre hardurile pentru servere si sistemele de operare livrate de companie. T3 si Turbo Hercules au acuzat IBM ca a blocat accesul pe piata al furnizorilor de tehnologie care permite utilizatorilor sa foloseasca aplicatii IBM, informeaza Mediafax.

A doua investigatie, deschisa la initiatica Comisiei, este legata de un posibil comportament discriminatoriu fata de alti furnizori de servicii de intretinere a serverelor.

"Comisia este ingrijorata ca IBM ar putea sa se fi angajat in practici anticoncurentiale, in special prin restrictionarea sau intarzierea accesului la piese de schimb, in conditiile in care este singurul furnizor al acestora", se arata intr-un comunicat al CE.

In 2009, au fost cheltuite 8,5 miliarde euro la nivel mondial si trei miliarde de euro in spatiul economic european pentru noi servere si sisteme de operare destinate acestor computere.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si