Comisia Europeana (CE) a lansat doua investigatii antitrust impotriva International Business Machines (IBM), suspectand ca grupul a abuzat de pozitia dominanta detinuta pe piata serverelor.
Una dintre investigatii a fost lansata in urma reclamatiilor furnizorilor de software T3 si Turbo Hercules impotriva practicilor IBM referitoare la legatura dintre hardurile pentru servere si sistemele de operare livrate de companie. T3 si Turbo Hercules au acuzat IBM ca a blocat accesul pe piata al furnizorilor de tehnologie care permite utilizatorilor sa foloseasca aplicatii IBM, informeaza Mediafax.

A doua investigatie, deschisa la initiatica Comisiei, este legata de un posibil comportament discriminatoriu fata de alti furnizori de servicii de intretinere a serverelor.

"Comisia este ingrijorata ca IBM ar putea sa se fi angajat in practici anticoncurentiale, in special prin restrictionarea sau intarzierea accesului la piese de schimb, in conditiile in care este singurul furnizor al acestora", se arata intr-un comunicat al CE.

In 2009, au fost cheltuite 8,5 miliarde euro la nivel mondial si trei miliarde de euro in spatiul economic european pentru noi servere si sisteme de operare destinate acestor computere.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri