Orange dezvolta programul de responsabilitate sociala corporativa lansat in 2003 prin incheierea unui parteneriat cu fundatia ADEPT Transilvania pentru sprijinirea unui proiect inovativ dedicat conservarii biodiversitatii peisajului si dezvoltarii comunitatilor rurale.

Proiectul se adreseaza unei suprafete de 100.000 hectare din zona satelor sasesti, sud-estul Transilvaniei, o arie importanta din punct de vedere ecologic si cultural, caracterizata printr-o mare diversitate a florei si faunei, cu multe specii amenintate de disparitie la nivel international. Cu toate acestea, exista o serie de factori care influenteaza negativ biodiversitatea acestei zone - abandonul pajistilor, managementul irational al padurilor, lipsa informatiilor, utilizarea intensiva de pesticide si ingrasaminte artificiale care distrug usor si definitiv flora si fauna bogata si polueaza apele curgatoare.

Proiectul are ca obiectiv conservarea biodiversitatii zonei si promovarea unei dezvoltari durabile, oferind in acelasi timp beneficii directe comunitatii locale.

Derularea programului va incepe in comuna Saschiz si va consta in actiuni menite sa incurajeze dezvoltarea economica a comunei prin continuarea practicarii agriculturii traditionale in spiritul conservarii biodiversitatii, incurajarea mestesugurilor, infiintarea de intreprinderi mici, precum si dezvoltarea agroturismului.

Succesul acestui proiect depinde in mare masura de implicarea comunitatii locale si de aceea un element principal al proiectului il vor constitui actiunile educationale pentru promovarea conservarii patrimoniului natural si cultural ca modalitate de a oferi locuitorilor un viitor mai bun din punct de vedere economic. Vor fi realizate materiale pentru prezentari in scoli si se va infiinta un centru de informare si educatie.

Proiectul isi propune sa contribuie la cresterea veniturilor comunitatii locale, cresterea oportunitatilor de dezvoltare a diferitelor activitati economice, obtinerea de beneficii pentru mediu in general, furnizarea de traininguri si consultanta specializata. Fermierii vor beneficia de asistenta pentru a obtine surse de finantare, pentru a identifica oportunitati de vanzare a produselor lor si diversificarea activitatilor agroturism, mestesuguri in vederea obtinerii de venituri suplimentare.

Richard Moat, Director Executiv Orange Romania a declarat: Credem ca Orange poate avea un impact pozitiv semnificativ in dezvoltarea comunitatii si de aceea compania a luat in serios aceasta responsabilitate. Proiectul ADEPT este un exemplu prin care Orange pune in practica programul sau de responsabilitate corporativa. Prin acest parteneriat vom investi 170.000 euro in perioada 2005-2006 pentru dezvoltarea comunitatilor din zona sud-estului Transilvaniei si pentru protejarea mediului. Credem in viitor si intelegem ca viziunea Orange poate prinde viata doar daca avem grija de mediul inconjurator.

Nathaniel Page, Director Fundatia ADEPT a declarat: Ne bucuram ca putem sa dezvoltam acest proiect alaturi de Orange si sa oferim celor peste 5.000 de gospodarii din aceasta zona rurala oportunitati pentru o viata mai buna, venituri mai mari, acces la informatii si programe educationale si in acelasi timp sa conservam patrimoniul natural, atat de important pentru viitor.


Orange este lider de piata in Romania cu 6,22 milioane de clienti si este parte a Grupului Orange una din cele mai mari companii de comunicatii din lume fiind prezenta in 17 tari.

In 2004 Orange Romania a avut o cifra de afaceri de 774 milioane USD si 4.938.171 clienti, inregistrand cea mai mare crestere a unui operator din Romania ca baza de abonati si venituri. Pentru a fi aproape de clienti, Orange a dezvoltat cea mai larga retea de magazine proprii a unui operator din Romania, care cuprinde pana acum 24 de locatii in toata tara.


Partenerul Orange in dezvoltarea acestui proiect, fundatia ADEPT Transilvania, are ca scop conservarea diversitatii naturale si culturale a regiunilor istorice din Transilvania si catalizarea dezvoltarii unei economii rurale viabile bazate pe folosirea durabila a resurselor naturale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri